Helvedeshunden Cù Bòcan ses ikke ofte – men når det sker, er det altid en voldsom oplevelse!
Sidste gang nogen så hunden, var da en destillerimedarbejder fra Tomatin var ude at gå en sen aftentur alene. Pludseligt opdagede han, at han blev forfulgt af et stort, sort bæst med blottede tænder og røg stående ud af de blafrende næsebor. Stik imod al fornuft var destillerimedarbejder så draget af tanken om at mærke hundens pels, at han med rystende hænder rakte ud for at føle den – kun for at se hunden forsvinde op i et spøgelsesagtigt slør af blålig røg og damp, hvorefter intet andet end skrækindjagende stilhed kunne høres og mærkes.
Cù Bòcan destilleres på Tomatin Distillery, og er destilleriets røgede, eksperimentelle afdeling. Whiskyens smag og udformning er inspireret af den røg, der kom ud af helvedeshundens blafrende næsebor.
Det kan godt være, at hunden og historien er skræmmende, men whiskyen er helt igennem Tomatin - delikat!