Ron Abuelos absolutte mesterstykke – en utroligt kompleks og dyb rom.
Duft
Tyk og klæbrig – melasse, sirup, vanilje, espresso, cedertræ og læder.
Smag
Sød, afrundet og utroligt frugtig – æblestrudel, sultanarosiner, muskatnød, kanel, samt smeltet vaniljeis, ristet brioche, demerarasukker og karamelliserede æbler.
Eftersmag
Middel-lang – med svesker og valnød, samt antydninger af kardemomme.
Om Produktet
Abuelo Centuria ’Reserva de la Familia’ Solera 30 års er lavet i anledningen af Fabrikken Varela Hermanos 100 år jubilæum i 2008. Det er et blend af særlige rom, som ejer-familien har gemt på deres eget lager og den indeholder rom, som er op til 30 år gammel. Familien fandt det passende, at noget af denne særlige rom blev frigivet i anledningen af jubilæet.
En helt exceptionelt kompleks rom! Egner sig perfekt til en helt særlig hyggestund med en kop god kaffe og fx en vaniljekrans.
En elegant ”Single estate rom” - sukkerrørene dyrkes på egen jord, destilleres på egne kedler og lagres i egne lagerhuse!
Masser af omsorg og opmærksomhed under hele processen resulterer i en rom, der både har dybde og er yderst behagelig at drikke.
Abuelo Centuria ’Reserva de la Familia’ Solera 30 års’ er udgivet ved 40% alkohol.
Smagsnoter
Tyk, klæbrig, sirupsagtig næse med røgede noter af melasse og sort sirup. Vanilje, et strejf af fedtet espressobønne og en dejlig note af cedertræ. Det udvikler sig til en duft med antydninger af asfalt på en varm sommerdag, gamle reb og æble drysset med mørk, brun sukker.
Smagen er sød og afrundet, intenst frugtig som æblestrudel med blød, saftige sultanarosiner, muskatnød og kanel. Smeltet vaniljeis, ristet brioche med Demerarasukker, karamelliserede æbler og et lille strejf af røg. Hele pakken er ikke ulig brød og smørbudding
Middel-lang eftersmag med svesker og valnød. Antydninger af kardemomme på halen. Det føles næsten som eftersmagen på en rigtig Pedro Ximénez sherry.
Om Abuelo
Abuelo er en såkaldt Single Estate Rum. Det vil sige at hele produktionen – lige fra at sukkerrørene bliver sået til at rommen hældes på flaskerne – håndteres af destilleriet.
Markerne hvor sukkerrørene vokser, er ejet af Abuelo, og både såning og høst foregår på traditionel manér ved håndkraft. Ligeså foregår gæring og destillation på egne kedler, og rommen lagres på bourbonfade i egne lagerhuse.
En helt unik lagringsmetode
Abuelos lagring er helt igennem unik indenfor romverdenen. Dette skyldes i høj grad klimaet i Pesé – den lille, frodige dal på Azuero halvøen, hvor destilleriet ligger, har moderat nedbør, kolde nætter og fugtige dage. Alle disse er med til at give rommen en helt speciel modningsproces. De forårsager nemlig, at rommen får en usædvanligt høj andel Angel’s Share. Angel’s Share (”Englenes Andel”) er den mængde af spiritus, der hvert år fordamper som del af modningsprocessen. I Panama er den oppe på hele 10%! Ligeså reduceres alkoholprocenten også med ca. 1% årligt, så man har altså at gøre med en hastig reduktion af den rom, der er inde i fadet.
For at opveje dette, anvender man den såkaldte ’Vintage Pallet’ metode. Her genopfylder man fadene hvert andet år med rom fra andre fade fra samme batch. Altså sikrer man sig, at fadene forbliver nogenlunde fyldte – og at de fortsat har samme alder!
Relaterede nyheder
Navn | Abuelo Centuria 'Reserva de la Familia' Solera 30 år |
Varenummer | rom02606 |
Vejledende udsalgspris inkl. moms | 1.249,00 kr. |
Alder | 30 |
Alkoholprocent | 40.00 |
Volume | 0.70 |
Oprindelsesland | Panama |