I 2004 var spirituseksperten Fabio Rossi på rejse i det nordlige Peru. På vej gennem en lille by ved navn Chiclayo faldt han over et lille og totalt ukendt destilleri. Her blev han hurtigt klar over at han var faldet over en af Perus skatte, og resultatet blev Ron Millonario – en helt formidabel rom, lavet i et lille lokalsamfund.
Sukkerrørene, som anvendes i rommen, høstes fra marker i nærheden af destilleriet. Området hvor Chiclayo befinder sig, er varmt og meget fugtigt, og har dermed de perfekte omstændigheder for dyrkning af sukkerrør. Rørene høstes en gang om året af de lokale, og gæringen foregår ligeså med lokalt gær.
Den første destillering sker på en gammel kollonekedel, som af de lokale kaldes for ”Skotten”, fordi den i sin tid blev bragt over fra Storbritannien. Derpå destilleres rommen yderligere to gange, og nu er den endeligt klar til at blive lagret på egetræsfade, som tidligere har været anvendt til bourbon og vin.
Udover at beskæftige landsbyen med dyrkning af sukkerrør og destilleriarbejde, er Ron Millonario også med til at beskæftige landsbyens kvinder – den bastindpakning, som Reserva Especial udgivelsen kommer i, er nemlig flettet i hånden af de lokale kvinder.