Cotswold Distillery er et engelsk destillery, der siden 2014 har produceret whisky, likør og gin. Destilleriet ligger, som man også kan hører på navnet, i den rustikke Cotswold-region i den midt-sydlige del af England.
Cotswold er et af de første destillerier til at lave whisky i England, og dermed var der også et krav om at skille sig ud fra de tunge drenge i Skotland (og til dels Irland). Heldigvis fik det unge destilleri hjælp fra legenderne Harry Cockburn (tidligere bestyrer for Bowmore destilleriet) og Dr. Jim Swan (en af verdens førende eksperter indenfor destillering og modning af whisky).
Cotswold Whisky
Whisky udgør kernen i Cotswolds værk, foruden deres signaturflaske Cotswold Single Malt udgiver de også en række andre whiskytyper (inklusivt en peated whisky) som alle tappes på fadstyrke eller nær-fadstyrke. I modsætning til de fleste skotske destillerier anvender Cotswold ikke finish, hvor whiskyen lagres på bourbonfade, for derefter at få et par måneder på en udvalgt fadtype; I stedet lagres whiskyen lige fra start af på den udvalgte fadtype, og dermed kan man meget tydeligere mærke fadets indflydelse på de forskellige udgivelser.
Cotswold Gin
Cotswolds byder på en række gins af exceptionel kvalitet. Ifølge destilleriet anvender de ca. 10 gange så mange botanicals i destilleringen som hvad der normalt anvendes i produktionen af Premium Gin. Derudover er Cotswolds gin ’single-shot’ hvilket vil sige at det eneste den er blevet tilføjet er demineraliseret vand for at reducere alkoholstyrken. Dette står i modsætning til ’multi-shot’ gin, hvor der også tilføjes ren sprit for at forøge produktionsmængden.